Kapcsolat

Tel: +36-30-8616-583
E-mail: info@fedax.hu

HU-6728. Szeged

Megosztás

Hírkezelő

Tápoldatozó gép

Számítógépes, AgriCare típusú tápoldatozó gépek kivitelezése, telepítése.

 

Növényházi és szabadföldi öntözés automatizálására, egyaránt alkalmazható szabályzóegység

- A berendezés alkalmas 10 különböző programban, programonként 6 indítási idővel többkultúrás öntözőrendszerek automatizált felügyeletére.

- Opcióként dupla EC, dupla PH érzékelése.

- Az öntözési programok üzemeltetése lehetséges idő (óra, perc, másodperc) alapon, illetve öntöző vízmennyiség (liter) alapján.

- Az öntözési programok indítása történhet időre, napfényre illetve külső záró kontaktussal bármilyen érzékelővel, távadóval.

- Hideg fóliák esetén fagymentesítés program.

- A készülék rendelkezik helyi riasztással hibás EC, PH értékek, törzsoldat illetve sav tartály kiürülése esetén. A riasztási tevékenységek igény szerint bővíthetők.

- A tápoldatozó berendezés öntözőkapacitása (m3/h) a beépített rendszerszivattyú hidraulikus teljesítményétől függ.(SAER, Grundfos, Foras, Pentax, Pedrollo)

- Az opcióként megrendelhető szoftver és adatkábel segítségével a tápoldatozó gép csatlakoztatható számítógépre. A számítógépen is felügyelhetjük a tápoldatozást. A csatlakoztatást követően megtekinthetjük a pillanatnyi állapotokat, akár grafikus kijelzéssel is. Az öntözési naplófáljokból letölthetjük az öntözések jellemző adatait, pillanatnyi EC, PH értékeket, átlagokat és az események időpontját. A riasztási naplókból az EC, PH riasztások, törzsoldat, savtartály kiürülésének idejét, időtartamát. A megtekintett adatokat elmenthetjük későbbi kiértékelésekhez, illetve kinyomtathatjuk.

Meglévő rendszerekbe (korszerűsítés) történő beépítés esetén a megrendelő igénye szerint, technikusaink helyszíni felmérése és javaslata alapján a használt szivattyút, vezérlést, tartályokat installáljuk rendszerünkbe, mellyel jelentős költségeket takaríthatunk meg.

Talajnedvesség mérő és regisztráló digitális műszer

(Tenziométer)

A növény gyökereinél és környezetében nagyon fontos tényező a gazdaságos öntözés elvégzéséhez és a növény megfelelő fejlődéséhez a talaj nedvességtartalma. Ennek mérésére és a mért adatok tárolására szolgál a PP-040 (R) típusú digitális adatgyűjtő.

A készülék alkalmazható szabadföldi és növényházi (hidrokultúrás) termesztések esetén is.

Az adatgyűjtővel képesek vagyunk ellenőrizni és felügyelni a talaj különböző rétegeiben a nedvességtartalmat több hónapon keresztül, folyamatos mérésekkel. A mérést egyidőben négy különböző helyen (akár mélység változtatással is) tudjuk végrehajtani, mely adatokat a készülék a mérés időpontjával együtt eltárolja. A mérési időközöket előre meghatározhatjuk, 15-180 perc közötti intervallumban. A rögzítő az összegyűjtött adatokat eltárolja és így a megtekintése vagy letöltése nincs időponthoz kötve, mi határozhatjuk meg (történhet folyamatosan, naponta többször, naponta, havonta, negyedévente), így számítógéppel való csatlakozás után bármikor letölthetjük, kinyomtathatjuk, illetve későbbi kiértékelésre elmenthetjük gépünkre (Pl.: 60 perces időközönként rögzítve a mérési eredményeket, több mint 1 évig képes adatokat regisztrálni letöltés és törlés nélkül!). A pillanatnyi értékeket a gépen levő kijelzőről is leolvashatjuk.

A mért adatok segítségével a növény túl, illetve alul öntözöttségét megakadályozhatjuk és ezzel arányosan jelentős megtakarításra lehetünk képesek a műtrágya és az energiafelhasználás terén, illetve nagymértékben befolyásolja a növény optimális fejlődését.

Egyéb tápoldatozó, öntöző berendezések

Automata öntözőrendszerek egyedi igények figyelembevételével történő tervezése, kivitelezése, telepítése.

Automata öntözőrendszerek karbantartása, javítása, korszerűsítése.

Felszíni és búvár öntözőszivattyúk méretezése, telepítése (SAER, Grundfos, Foras, PentaxPedrollo).

Vezérlések, automatizálások tervezése, kivitelezése.

Vezérlések, automatizálások javítása, karbantartása, korszerűsítése.

Öntözőkultúrák tervezése, telepítése.

 

24h szervizszolgáltatás!

A FEDAX Kft. jól képzett és tapasztalt szakemberekkel, egyedül álló szervizszolgáltatást működtet.

Az általunk telepített vagy karbantartott rendszerekhez a szervizszolgálat, általány szerződés keretében, sürgős hibabejelentés esetén, lehetőség szerint 4 órán illetve legkésőbb 16 órán belül megkezdi a javítást.
A szervizszolgálat feladata többek között, a helyszíni hibafelmérés, hibaelhárítás. A helyszínen nem javítható hiba esetén, esetlegesen azonnali cserekészülékkel való pótlásról intézkedve, elszállítani a hibás készüléket, szakműhelyben történő javítás céljából. Szivattyúk esetén, a rendszerek egyedi paraméterei miatt, nem áll módunkban cserekészüléket biztosítani.

Az általunk szállított és telepített Agricare típusú szoftveres tápoldatozó vezérlőre,  a vásárlás napjától számított 24 hónap jótállást és 36 hónap szavatosságot vállalunk, előírás szerinti használat esetén.
A készülékek PH és EC érzékelőire a vásárlás napjától számítva 6 hónap, egyéb készülékre 1 év jótállást vállalunk. A jótállás nem vonatkozik a jótállási időn belül szükséges karbantartásokra, kalibrálásokra.

 

 

Automatizálás, vezérlés

Növényházi termesztés:                 

- Számítógépes vagy egyedi növényházi klímavezérlők, CO2 adagolás, szellőztető rendszerek.

- Növényházi energiaernyő, árnyékoló kivitelezése.

- Növényházi energiaernyő karbantartása, javítása, felújítása.

- Automata öntözőrendszerek tervezése kivitelezése, telepítése, karbantartása, javítása.

- Öntözőszivattyúk telepítése, vezérlése frekvenciaváltóval, lágyindítóval, rádiótelefonos távvezérléssel, egyéb vezérléssel a megrendelő igényének megfelelően.

 

Szabadföldi termesztés:                                                           

- Automata öntözőrendszerek tervezése, kivitelezése, telepítése, javítása, karbantartása.

- Számítógépes tápoldatozó berendezések kivitelezése, telepítése.

- Öntözőszivattyúk telepítése, vezérlése frekvenciaváltóval, lágyindítóval, egyéb vezérlésekkel, helyi igényeknek megfelelően.

- Ipari, mezőgazdasági elektromos hálózatok kivitelezési, karbantartási és javítási munkái.

- Ipari riasztórendszerek, távriasztások, távműködtetések

- Műszaki szaktanácsadás

 

 

Fűtésrendszer, kazán  

Üvegház, fóliaház fűtésrendszerek                                          

- Növényházi fűtésrendszerek vezérléseinek tervezése, kivitelezése, karbantartása, felújítása, javítása. Régi, gazdaságtalan vezérlő rendszerek áttervezése, szerelése, energiatakarékos felhasználóbarát üzemeltetésre

- Növényházi fűtésrendszerek automata vezérléseinek kivitelezése, felújítása, javítása

- Automata, programozható, professzionális klíma vezérlő tervezése, telepítése (szellőzés vezérlés, fűtés vezérlés, kazánvezérlés, napkollektor vezérlés, CO2 vezérlés, páratartalom szabályzás, energiaernyő, árnyékolóernyő vezérlés, stb.)

- Puffertartályos fűtésrendszerek szabályzása, vezérlése (Leírás: Információ)

Képek megtekinthetőek a linkre kattintva: Képgaléria

 

Üvegház, fóliaház kazánok

- CARBOROBOT kazán vezérlések karbantartása, javítása, felújítása

- UNICAL faelgázosító kazánok karbantartása, javítása, felújítása

- Faaprítékos kazánok vezérlése

- Szalmaégető kazánok vezérlése

 

A megfelelően automatizált fűtés, szellőzés rendszerekkel jelentős energia megtakarítást érhetünk el! Számoljon!

 

Digitális tankönyvtár, mely sok hasznos információval szolgálhat a növénytermesztőknek! Kattintson a szövegre!

 

 Kérjen ajánlatot a szövegre kattintva!

 

Üzenetét az alábbi űrlap elküldésével juttathatja el!

Üzenet ablak

Kérdése van? Tegye fel, munkatársunk válaszol!

Név *:
Telefonszám *:
E-mail cím *:
Üzenet írása *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!